Promocija knjige slika 2.jpg

Monografija „Vojnoobaveštajna služba u Srbiji“ predstavljena na sajmu knjiga

23. 10. 2013

Jedno od najznačajnijih dela, koje je tokom ove godine Medija centar „Odbrana“ predstavio čitalačkoj publici, monografija „Vojnoobaveštajna služba u Srbiji“, predstavljena je danas posetiocima sajma na štandu te izdavačke kuće.

Reč je o dvojezičnom izdanju koje obiluje istorijskim podacima,ali i skicama iz života nekih od najpoznatijih i najuspešnijih srpskih obaveštajaca. Monografija je bogato ilustrovana fotografijama i dokumentima iz vojnih arhiva, od kojih mnogi do sada nisu bili dostupni javnosti.

Ljubiteljima pisane reči i gostima, monografiju je predstavio pukovnik Danko Štrbac, koji je istakao da je monografija rezultat rada i entuzijazma pripadnika agencije, koja se temeljno bavi prošlošću službe koja je stara koliko i sama vojska. Mnoge od akcija i pripadnika te službe, kako su tom prilikom istakli, bili su inspiracija za mnoge televizijske serije i filmove.

Među posetiocima današnje promocije bio je direktor VOA brigadni general Dragan Vladisavljević.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 24.12.2018. | Završena Radionica o otvorenim izvorima

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić dоdеliо је u pеtаk, 21. dеcеmbrа, sеrtifikаtе pоlаznicimа Rаdiоnicе о upоtrеbi pоdаtаkа

  • 21.12.2018. | Sednica Odbora za kontrolu službi bezbednosti

    Odbor za kontrolu službi bezbednosti, na sednicama zatvorenim za javnost, održanim 21. decembra 2018. godine, razmatrao je i usvojio izveštaje o radu Vojnobezbednosne i Vojnoobaveštajne agencije, za prethodni period.

  • 11.12.2018. | Sаrаdnjа sа Rаdiо-tеlеviziјоm Srbiје

    Pоlаznici Prоgrаmа stručnоg usаvršаvаnjа zа rаd u izаslаnstvimа оdbrаnе, kојi sprоvоdi Vојnооbаvеštајnа аgеnciја, pоsеtili su 5. dеcеmbrа Rаdiо-tеlеviziјu Srbiје.

Važniji linkovi

Pratite nas