Promocija knjige slika 2.jpg

Monografija „Vojnoobaveštajna služba u Srbiji“ predstavljena na sajmu knjiga

23. 10. 2013

Jedno od najznačajnijih dela, koje je tokom ove godine Medija centar „Odbrana“ predstavio čitalačkoj publici, monografija „Vojnoobaveštajna služba u Srbiji“, predstavljena je danas posetiocima sajma na štandu te izdavačke kuće.

Reč je o dvojezičnom izdanju koje obiluje istorijskim podacima,ali i skicama iz života nekih od najpoznatijih i najuspešnijih srpskih obaveštajaca. Monografija je bogato ilustrovana fotografijama i dokumentima iz vojnih arhiva, od kojih mnogi do sada nisu bili dostupni javnosti.

Ljubiteljima pisane reči i gostima, monografiju je predstavio pukovnik Danko Štrbac, koji je istakao da je monografija rezultat rada i entuzijazma pripadnika agencije, koja se temeljno bavi prošlošću službe koja je stara koliko i sama vojska. Mnoge od akcija i pripadnika te službe, kako su tom prilikom istakli, bili su inspiracija za mnoge televizijske serije i filmove.

Među posetiocima današnje promocije bio je direktor VOA brigadni general Dragan Vladisavljević.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas