Promocija knjige slika 2.jpg

Monografija „Vojnoobaveštajna služba u Srbiji“ predstavljena na sajmu knjiga

23. 10. 2013

Jedno od najznačajnijih dela, koje je tokom ove godine Medija centar „Odbrana“ predstavio čitalačkoj publici, monografija „Vojnoobaveštajna služba u Srbiji“, predstavljena je danas posetiocima sajma na štandu te izdavačke kuće.

Reč je o dvojezičnom izdanju koje obiluje istorijskim podacima,ali i skicama iz života nekih od najpoznatijih i najuspešnijih srpskih obaveštajaca. Monografija je bogato ilustrovana fotografijama i dokumentima iz vojnih arhiva, od kojih mnogi do sada nisu bili dostupni javnosti.

Ljubiteljima pisane reči i gostima, monografiju je predstavio pukovnik Danko Štrbac, koji je istakao da je monografija rezultat rada i entuzijazma pripadnika agencije, koja se temeljno bavi prošlošću službe koja je stara koliko i sama vojska. Mnoge od akcija i pripadnika te službe, kako su tom prilikom istakli, bili su inspiracija za mnoge televizijske serije i filmove.

Među posetiocima današnje promocije bio je direktor VOA brigadni general Dragan Vladisavljević.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 14.06.2019. | Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

  • 14.06.2019. | Prijem kod patrijarha Irineja

    Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej primio je 12. juna 2019. godine u Srpskoj patrijaršiji u Beogradu delegaciju Vojnoobaveštajne agencije na čelu sa direktorom brigadnim generalom Zoranom Stojkovićem.

  • 06.06.2019. | Kandidati za izaslanike odbrane u poseti Generalštabu

    Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković razgovarao je danas sa oficirima koji se pripremaju za rad u izaslanstvima odbrane

Važniji linkovi

Pratite nas