20170926sastanakAISA1.jpg

Ministar Vulin primio delegaciju AISE

27. 09. 2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je danas delegaciju Agencije za spoljnu bezbednost i informacije Republike Italije (AISE), koju je predvodio zamenik direktora Agencije general-potpukovnik Lućano Karta.

Sastanku je prisustvovao i zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Zoran Stojković.

Na sastanku se razgovaralo o problemu migracija i borbi protiv terorizma, kako na mediteranskoj tako i na balkanskoj ruti, kao i o opasnostima koje migracioni tokovi nose, budući da se oni koriste za infiltraciju potencijalnih terorista. U tom smislu dogovoreno je unapređenje dosadašnje uspešne saradnje, pre svega po pitanju razmene informacija.

Ministar Vulin je posebno zahvalio na angažovanju italijanskog kontingenta u misiji KFOR, koji je značajno doprineo očuvanju srpske kulturne baštine i obezbedio sigurnije okruženje za srpski narod na Kosovu i Metohiji.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas