20170926sastanakAISA1.jpg

Ministar Vulin primio delegaciju AISE

27. 09. 2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin primio je danas delegaciju Agencije za spoljnu bezbednost i informacije Republike Italije (AISE), koju je predvodio zamenik direktora Agencije general-potpukovnik Lućano Karta.

Sastanku je prisustvovao i zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Zoran Stojković.

Na sastanku se razgovaralo o problemu migracija i borbi protiv terorizma, kako na mediteranskoj tako i na balkanskoj ruti, kao i o opasnostima koje migracioni tokovi nose, budući da se oni koriste za infiltraciju potencijalnih terorista. U tom smislu dogovoreno je unapređenje dosadašnje uspešne saradnje, pre svega po pitanju razmene informacija.

Ministar Vulin je posebno zahvalio na angažovanju italijanskog kontingenta u misiji KFOR, koji je značajno doprineo očuvanju srpske kulturne baštine i obezbedio sigurnije okruženje za srpski narod na Kosovu i Metohiji.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas