09032019_naslovna.JPG

Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

09. 03. 2019

Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Neodgovorni, ratoborni potezi Prištine pretnja su miru i bezbednosti u čitavom regionu. Platforma šiptarskih organa usmerena na prekidanje svakog dijaloga stvara nikada težu poziciju za postizanje rešenja. Svako kome je stalo do mira i do Srba na Kosovu i Metohiji, mora biti zabrinut.

Vojska Srbije će ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta - istakao je u svom izlaganju ministar Vulin, koji koristi vikend odsustvo kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, a u ponedeljak će zauzeti svoje mesto u jedinici u kojoj služi.

Izaslanici odbrane Republike Srbije na službi u Belgiji, Kini i SAD, izložili su teme koje se bave kretanjima tih država na međunarodnoj sceni i perspektivama njihovih odnosa prema Srbiji.

Direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković uručio je ministru odbrane i načelniku Generalštaba Plaketu za izuzetnu saradnju i doprinos radu Vojnoobaveštajne agencije. Osim Plakete, ministru Vulinu uručena je i statua prvog srpskog vojnog izaslanika majora Konstantina Milovanovića.

Konferencija, koja se održava deveti put, postala je tradicionalni okvir za okupljanje izaslanika odbrane na pet do šest radnih dana u toku godine i prilika za analizu njihovog rada i davanje smernica za budući rad.

Izaslanici će biti u prilici da razgovaraju i sa predstavnicima drugih državnih organa do 12. marta, do kada Konferencija traje.

 

Sestanak u okviru Konfnercije izaslanika odbrane

Konferncija
Konferncija
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas