28022017_Konferencija izaslanika odbrane.jpg

Ministar Đorđević na 7. Konferenciji izaslanika odbrane

28. 02. 2017

Na 7. Konferenciji izaslanika odbrane Republike Srbije koja se realizuje od 27. februara do 3. marta u Beogradu, danas su na skupu u Domu Garde na Topčideru, kojim je rukovodio zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Zoran Stojković, prisustvovali ministar odbrane sa saradnicima, kao i pripadnici Vojnoobaveštajne agencije.

Učešće u izlaganju na današnjem skupu uzeli su načelnik Uprave za organizaciju MO, ujedno i rukovodilac Sektora za politiku odbrane general major Slađan Đorđević, načelnik Odeljenja za istraživanje, razvoj i proizvodnju NVO i MTS Sektora za materijalne resurse MO pukovnik Zoran Patić i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović. Oni su upoznali vojnodiplomatske predstavnike o aktivnostima u okviru svojih nadležnosti, izneli planove za naredni period, ali i očekivanja od izaslanika odbrane u realizaciji aktivnosti na međunarodnom planu.

Ministar odbrane Zoran Đorđević se takođe obratio izaslanicima odbrane Republike Srbije okupljenim na Konferenciji.

Tom prilikom, ministar Đorđević je istakao da su izaslanici odbrane ogledalo naše Vojske i države u svetu i da se njihov rad i postupci u inostranstvu percipiraju kao slika naše države.

- Danas situacija u svetu nije ni malo jednostavna, ali vi uvek treba da budete na strani Republike Srbije i Srbija uvek treba da vam bude na pameti – poručio je ministar Đorđević dodajući da je jedan od najvažnijih zadataka izaslanika odbrane da ugled naše zemlje podignu na još viši nivo i da svojim izlaganjima i nastupima pokušaju da predstave Srbiju onakvom kakva jeste.

Prema rečima ministra, mi smo ponosan narod koji se uvek borio na strani pobednika i pravde, a strateška odluka naše zemlje je put ka Evropskoj uniji i vojna neutralnost.

Tokom izlaganja, Đorđević je ukazao na značaj međunarodnih vojnih vežbi sa što više različitih armija širom sveta, kao priliku za razmenu iskustava i razvijanje bilateralnih odnosa. Ministar odbrane se, takođe, osvrnuo na opremanje i modernizaciju Vojke Srbije u protekloj godini, rezultate namenske industrije naše zemlje, učešće u multinacionalnim operacijama kao i na aktuelne bezbednosne izazove sa kojima se naša zemlja suočava.

Govoreći o značaju Konferencije, zamenik direktora VOA pukovnik Stojković istakao je da je skup odlična prilika da se izvrši analiza rada izaslanika odbrane u protekloj godini i da od svih relevantnih ljudi iz sistema odbrane dobiju instrukcije i jasni zadaci za narednu godinu.

Završni deo današnjeg susreta bio je rezervisan za pitanja izaslanika odbrane i razgovor sa ministrom Đorđevićem.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas