VOA logo

Godišnja analiza rada Vojnoobaveštajne agencije

08. 02. 2017

Godišnja analiza rada Vojnoobaveštajne agencije (VOA) u 2016. godini održana je 8. februara 2017. godine u prostorijama Agencije. Rukovodioci organizacijskih jedinica VOA su prezentovali rezultate rada zameniku direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovniku Zoranu Stojkoviću.

Obraćajući se pripadnicima agencije pukovnik Zoran Stojković istakao je da Agencija uspešno izvršavala zadatke iz tri dodeljene misije kroz podršku državnom i vojnom rukovodstvu obaveštajnim informacijama o rizicima i pretnjama usmerenim iz inostranstva protiv bezbednosti Republike Srbije, obaveštajnu podršku Vojsci Srbije pri realizaciji misija i zadataka i predstavljanje i zaštitu interesa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u inostranstvu. U skladu sa navedenim, naglašeno je da je VOA svojim rezultatima rada, zahvaljujući između ostalog i visoko obrazovanom i profesionalnom kadru, osavremenjivanju sistema prikupljanja i obrade podataka i primeni savremenih standarda, doprinela stabilnosti sistema odbrane i bezbednosti građana R. Srbije u 2016. godini.

Na kraju analize, zamenik direktora VOA je istakao ključne ciljeve i zadatke Agencije u 2017. godini ukazavši da je potrebno nastaviti, kroz unapređenje organizacije i daljeg osposobljavanja kadrovskog potencijala, sa podizanjem nivoa operativnih i funkcionalnih sposobnosti u cilju još boljeg odgovora novim izazovima.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas