15.03.2016 NGS primio izaslanike odbrane.jpg

General Diković razgovarao sa izaslanicima odbrane

15. 03. 2016

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas izaslanike odbrane Republike Srbije na dužnostima u Ankari, Berlinu, Briselu, Budimpešti, Bukureštu, Zagrebu, Moskvi, Parizu, Skoplju i Tel Avivu. Sastanak je održan u okviru redovnih konsultacija, analize rada i stručno-specijalističke obuke.

Tom prilikom general Diković je informisao izaslanike odbrane Republike Srbije o aktuelnim bezbednosnim pitanjima i aktivnostima Vojske Srbije, kao i bilateralnim aktivnostima vojno-vojne saradnje sa zemljama u kojima su akreditovani, s ciljem unapređenja te saradnje i efikasnije koordinacije prilikom priprema i sprovođenja zajedničkih aktivnosti.

Izaslanike odbrane prethodno je primio ministar odbrane Zoran Đorđević.

U narednom periodu, general Diković primiće i izaslanike odbrane akreditovane u Abu Dabiju, Alžiru, Atini, Beču, Varšavi, Vašingtonu, Kairu, Londonu, Pekingu, rimu, Sarajevu i Sofiji.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas