15.03.2016 NGS primio izaslanike odbrane.jpg

General Diković razgovarao sa izaslanicima odbrane

15. 03. 2016

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković primio je danas izaslanike odbrane Republike Srbije na dužnostima u Ankari, Berlinu, Briselu, Budimpešti, Bukureštu, Zagrebu, Moskvi, Parizu, Skoplju i Tel Avivu. Sastanak je održan u okviru redovnih konsultacija, analize rada i stručno-specijalističke obuke.

Tom prilikom general Diković je informisao izaslanike odbrane Republike Srbije o aktuelnim bezbednosnim pitanjima i aktivnostima Vojske Srbije, kao i bilateralnim aktivnostima vojno-vojne saradnje sa zemljama u kojima su akreditovani, s ciljem unapređenja te saradnje i efikasnije koordinacije prilikom priprema i sprovođenja zajedničkih aktivnosti.

Izaslanike odbrane prethodno je primio ministar odbrane Zoran Đorđević.

U narednom periodu, general Diković primiće i izaslanike odbrane akreditovane u Abu Dabiju, Alžiru, Atini, Beču, Varšavi, Vašingtonu, Kairu, Londonu, Pekingu, rimu, Sarajevu i Sofiji.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 14.06.2019. | Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

  • 14.06.2019. | Prijem kod patrijarha Irineja

    Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej primio je 12. juna 2019. godine u Srpskoj patrijaršiji u Beogradu delegaciju Vojnoobaveštajne agencije na čelu sa direktorom brigadnim generalom Zoranom Stojkovićem.

  • 06.06.2019. | Kandidati za izaslanike odbrane u poseti Generalštabu

    Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković razgovarao je danas sa oficirima koji se pripremaju za rad u izaslanstvima odbrane

Važniji linkovi

Pratite nas