seemic2016.jpg

Delegacija VOA učestvovala na konferenciji SEEMIC u Moldaviji

24. 10. 2016

Kišinjev - Delegacija Vojnoobaveštajne agencije, na čelu sa zamenikom direktora pukovnikom Zoranom Stojkovićem, učestvovala je od 19. do 21. oktobra na osmoj godišnjoj konferenciji direktora vojnoobaveštajnih službi zemalja Jugoistočne Evrope (South East Europe Military Intelligence Chiefs – SEEMIC), koja je ove godine održana u Kišinjevu.

Domaćin konferencije bilo je Ministarstvo odbrane Moldavije, a skup je organizovan pod pokroviteljstvom Saveta za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council – RCC). Tema ovogodišnje konferencije bila je „Migraciona kriza, koreni radikalizacije i ekstremizam koji vode ka terorizmu u Jugoistočnoj Evropi“.

U okviru konferencije diskutovano je i o softverima za prikupljanje podataka iz otvorenih izvora.

Domaćin naredne konferencije SEEMIC biće Crna Gora.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas