Seemic_2015_01.jpg

Delegacija VOA učestvovala na konferenciji SEEMIC

09. 11. 2015

Solun – Delegacija VOA, na čelu sa direktorom brigadnim generalom Slavoljubom Dabićem, učestvovala je od 04. do 05. novembra na sedmoj godišnjoj konferenciji direktora vojnoobaveštajnih službi iz Jugoistočne Evrope SEEMIC (South East Europe Military Intelligence Chiefs), koja je ove godine održana u Solunu.

Tema ovogodišnje konferencije je, između ostalih, bila i migrantska kriza sa kojom se suočava Evropa. Na marginama konferencije delegacija VOA je realizovala bilateralni sastanak sa načelnikom J-2 US EUCOM brigadnim generalom Polom Nelsonom.

Na konferenciji su bili prisutni predstavnici svih zemalja i organizacija članica SEEMIC i generalni sekretar Regionalnog saveta za saradnju (RSS) Goran Svilanović.

Domaćin naredne konferencije SEEMIC biće Moldavija.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas