VOA logo

Čestitka načelnika generalštaba povodom dana VOA

04. 03. 2016

Povodom 05. marta - Dana Vojnoobaveštajne agencije, u ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, svim pripadnicima Agencije upućujem srdačne čestitke.

Praznik proslavljate u znak sećanja na donošenje Uredbe o đeneralštabnoj struci, 1884. godine, kada je prvi put u modernoj Srbiji ustanovljen Spoljni odsek u okviru Operativnog odeljenja, čiji je zadatak bio da proučava zemlje i vojske evropskih i susednih država, pre svega, njihovu organizaciju, popunjavanje, sastav, brojno stanje, razmeštaj, školstvo i ustrojstvo.

Pravovremena informacija se smatra blagom u bilo kojoj sferi života. a od posebnog značaja su one. koje za cilj imaju zaštitu interesa i jačanje bezbednosti sistema odbrane Reiublike Srbije. Na bazi vaših dosadašnjih rezulgata, uveren sam ćete i ubuduće postizati zapažene uspehe u izvršavanju zadataka iz delokruga vaše nadležnosti.

Čestitam vam praznik i želim puno uspeha u daljem radu.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas