VOA logo

Čestitka načelnika generalštaba povodom dana VOA

04. 03. 2016

Povodom 05. marta - Dana Vojnoobaveštajne agencije, u ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, svim pripadnicima Agencije upućujem srdačne čestitke.

Praznik proslavljate u znak sećanja na donošenje Uredbe o đeneralštabnoj struci, 1884. godine, kada je prvi put u modernoj Srbiji ustanovljen Spoljni odsek u okviru Operativnog odeljenja, čiji je zadatak bio da proučava zemlje i vojske evropskih i susednih država, pre svega, njihovu organizaciju, popunjavanje, sastav, brojno stanje, razmeštaj, školstvo i ustrojstvo.

Pravovremena informacija se smatra blagom u bilo kojoj sferi života. a od posebnog značaja su one. koje za cilj imaju zaštitu interesa i jačanje bezbednosti sistema odbrane Reiublike Srbije. Na bazi vaših dosadašnjih rezulgata, uveren sam ćete i ubuduće postizati zapažene uspehe u izvršavanju zadataka iz delokruga vaše nadležnosti.

Čestitam vam praznik i želim puno uspeha u daljem radu.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 13.11.2018. | Brigadni general Stojković na Konferenciji SEEMIC

    Dirеktоr Vојnооbаvеštајnе аgеnciје brigаdni gеnеrаl Zоrаn Stојkоvić učеstvоvао је 7. nоvеmbrа u Тirаni nа 10. gоdišnjој kоnfеrеnciјi

  • 09.11.2018. | Obeležen Dan primirja

    U Vojnoobaveštajnoj agenciji danas je svečanim postrojavanjem pripadnika VOA obeležen 11. novembar - Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

  • 24.10.2018. | Тribinа o vојnoj diplоmаtiјi

    Nа štаndu Мinistаrstvа оdbrаnе i Vојskе Srbiје nа bеоgrаdskоm Sајmu knjigа u utоrаk, 23. оktоbrа, оdržаnа је tribinа

Važniji linkovi

Pratite nas