VOA logo

Čestitka ministra odbrane povodom dana VOA

04. 03. 2016

Svim pripadnicima obaveštajne službe čestitam 5. mart - Dan službe.

Nastavljajući tradiciju dužu od jednog veka, kada je tog dana 1884. godine doneta Uredba o đeneralštabnoj struci, kojom je prvi put u modernoj srpskoj državi ustanovl.ena organizaciona celina vojske koja se isključivo bavila vojnoobaveštajnom delatnošću, u protekloj godini, pokazali ste punu neophodnost i opravdanost postojanja obaveštajne službe zahvaljujući visoko obrazovanom i profesionalnom kadru, dobrom ljudskom potencijalu, osavremenjivanju sistema prikupljanja i obrade podataka i primeni evropskih standarda.

Čestitam vam praznik koji po prvi put proslavljate 5. marta, uz želju da sa jednakim uspehom rešavate izazove koji vam predstoje i na taj način obezbeđujete stabilnost sistema odbrane Republike Srbije.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas