8.jpg

Poseta delegacije Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vojnoobaveštajnoj agenciji

27. 06. 2013

Beograd, 27.06.2013. – Predstavnici Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne Skupštine Republike Srbije posetili su danas upravni deo Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Ministarstva odbrane RS.

Delegaciji Odbora, koju je predvodila predsednica Jadranka Joksimović, najpre je predstavlјena muzejska postavka o istoriji vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.

Nakon upoznavanja sa prošlošću i tradicijom Agencije, rukovodioci VOA, na čelu sa direktorom brigadnim generalom Draganom Vladisavlјevićem, izložili su delegaciji klјučne elemente funcionisanja Agencije, odnosno mesto VOA u bezbednosno-obaveštajnom sistemu RS, zakonski okvir, nadzor i kontrolu, nadležnosti, funkcije, misiju, kao i organizacijsku sutrukturu Agencije.

Osim predsednice Odbora Jadranke Joksimović u poseti VOA su bili i članovi Odbora Nenad Popović i Igor Bečić, zamenici članova Odbora Mirolјub Stojčić, Mirna Kosanović i Jožef Šandor, kao i samostalni savetnik u Odboru Gorica Durkalić i sekretar Odbora Katarina Terzić.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

Važniji linkovi

Pratite nas