8.jpg

Poseta delegacije Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vojnoobaveštajnoj agenciji

27. 06. 2013

Beograd, 27.06.2013. – Predstavnici Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne Skupštine Republike Srbije posetili su danas upravni deo Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Ministarstva odbrane RS.

Delegaciji Odbora, koju je predvodila predsednica Jadranka Joksimović, najpre je predstavlјena muzejska postavka o istoriji vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.

Nakon upoznavanja sa prošlošću i tradicijom Agencije, rukovodioci VOA, na čelu sa direktorom brigadnim generalom Draganom Vladisavlјevićem, izložili su delegaciji klјučne elemente funcionisanja Agencije, odnosno mesto VOA u bezbednosno-obaveštajnom sistemu RS, zakonski okvir, nadzor i kontrolu, nadležnosti, funkcije, misiju, kao i organizacijsku sutrukturu Agencije.

Osim predsednice Odbora Jadranke Joksimović u poseti VOA su bili i članovi Odbora Nenad Popović i Igor Bečić, zamenici članova Odbora Mirolјub Stojčić, Mirna Kosanović i Jožef Šandor, kao i samostalni savetnik u Odboru Gorica Durkalić i sekretar Odbora Katarina Terzić.


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas