15_5_2018_poseta_studenata_bezbednosti_naslovna.JPG

Saradnja sa Fakultetom bezbednosti

16. 05. 2018

Studenti četvrte godine Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu posetili su 15. maja u okviru stručne prakse Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA).

U ime uprave VOA, pukovnik Dejan Pajić poželeo je dobrodošlicu studentima i upoznao ih sa mestom i ulogom Agencije u okviru bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije. Studenti su iskazali interesovanje za specifičnosti rada u Agenciji, naročito za kriterijume i način zapošljavanja u VOA.

Pukovnik Raša Lazović predstavio je studentima nadležnosti Agencije i zakonski okvir delovanja. Takođe, studentima bezbednosti predstavljena je i muzejska postavka VOA, koja prikazuje razvoj vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.

Posete studenata završnih godina predstavljaju važan segment saradnje koji VOA razvija sa fakultetima koji se bave izučavanjem bezbednosti.
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 14.06.2019. | Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

  • 14.06.2019. | Prijem kod patrijarha Irineja

    Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej primio je 12. juna 2019. godine u Srpskoj patrijaršiji u Beogradu delegaciju Vojnoobaveštajne agencije na čelu sa direktorom brigadnim generalom Zoranom Stojkovićem.

  • 06.06.2019. | Kandidati za izaslanike odbrane u poseti Generalštabu

    Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković razgovarao je danas sa oficirima koji se pripremaju za rad u izaslanstvima odbrane

Važniji linkovi

Pratite nas