15_5_2018_poseta_studenata_bezbednosti_naslovna.JPG

Saradnja sa Fakultetom bezbednosti

16. 05. 2018

Studenti četvrte godine Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu posetili su 15. maja u okviru stručne prakse Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA).

U ime uprave VOA, pukovnik Dejan Pajić poželeo je dobrodošlicu studentima i upoznao ih sa mestom i ulogom Agencije u okviru bezbednosno-obaveštajnog sistema Republike Srbije. Studenti su iskazali interesovanje za specifičnosti rada u Agenciji, naročito za kriterijume i način zapošljavanja u VOA.

Pukovnik Raša Lazović predstavio je studentima nadležnosti Agencije i zakonski okvir delovanja. Takođe, studentima bezbednosti predstavljena je i muzejska postavka VOA, koja prikazuje razvoj vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.

Posete studenata završnih godina predstavljaju važan segment saradnje koji VOA razvija sa fakultetima koji se bave izučavanjem bezbednosti.
 


Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas