22_02_2017_GSU.jpg

Poseta polaznika Generalštabnog usavršavanja Vojnoobaveštajnoj agenciji

22. 02. 2017

Polaznici 60. klase Generalštabnog usavršavanja oficira (GŠU) realizovali su danas nastavnu posetu Vojnoobaveštajnoj agenciji (VOA) Ministarstva odbrane Republike Srbije.

U obraćanju zamenika direktora VOA pukovnika Stojković Zorana istaknuto je da poseta Vojnoobaveštajnoj agenciji doprinosi i ujedno potvrđuje važnost usavršavanja oficirskog kadra.

Zamenik direktora VOA upoznao je polaznike 60. klase GŠU sa mestom i ulogom Agencije u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije i zakonskim okvirom delovanja, misijama i zadacima Vojnoobaveštajne agencije, kao i značajem aktivnosti koje realizuje za sistem odbrane. Takođe, prezentovana je organizacijska struktura, nadležnosti i zadaci pojedinih organizacijskih celina i ključni elementi funkcionisanja Agencije.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas