VOA logo

Čestitka načelnika Generalštaba povodom Dana Vojnoobaveštajne agencije

01. 03. 2018

Pripadnicima Vojnoobaveštajne agencije čestitam 5. mart – Dan Agencije.

Praznik proslavljate u znak sećanja na donošenje Uredbe o đeneralštabnoj struci 1884. godine kada je prvi put u modernoj Srbiji ustanovljen Spoljni odsek u okviru Operativnog odeljenja, čiji je zadatak bio da proučava zemlje i vojske evropskih i susednih država, pre svega njihovu organizaciju, popunu, obučenost, sastav, razmeštaj i ustrojstvo.

Verujem da ćete i u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate u izvršavanju veoma odgovornih i složenih zadataka iz nadležnosti obaveštajnog obezbeđenja i time još više doprineti unapređenju rada Agencije.

Uz čestitke za praznik želim vam uspehe u daljem radu.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 14.06.2019. | Sastanak ministra odbrane sa budućim izaslanicima odbrane

    Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

  • 14.06.2019. | Prijem kod patrijarha Irineja

    Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej primio je 12. juna 2019. godine u Srpskoj patrijaršiji u Beogradu delegaciju Vojnoobaveštajne agencije na čelu sa direktorom brigadnim generalom Zoranom Stojkovićem.

  • 06.06.2019. | Kandidati za izaslanike odbrane u poseti Generalštabu

    Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković razgovarao je danas sa oficirima koji se pripremaju za rad u izaslanstvima odbrane

Važniji linkovi

Pratite nas