VOA logo

Čestitka načelnika Generalštaba povodom Dana Vojnoobaveštajne agencije

01. 03. 2018

Pripadnicima Vojnoobaveštajne agencije čestitam 5. mart – Dan Agencije.

Praznik proslavljate u znak sećanja na donošenje Uredbe o đeneralštabnoj struci 1884. godine kada je prvi put u modernoj Srbiji ustanovljen Spoljni odsek u okviru Operativnog odeljenja, čiji je zadatak bio da proučava zemlje i vojske evropskih i susednih država, pre svega njihovu organizaciju, popunu, obučenost, sastav, razmeštaj i ustrojstvo.

Verujem da ćete i u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate u izvršavanju veoma odgovornih i složenih zadataka iz nadležnosti obaveštajnog obezbeđenja i time još više doprineti unapređenju rada Agencije.

Uz čestitke za praznik želim vam uspehe u daljem radu.

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas