РАДЕ ЂУРИЋ

 
Раде Ђурић рођен 15. 09. 1958. године у Новој Градишки у  Хрватској. Ваздухопловну војну академију завршио је 1981. године као пети у рангу.

Школу за командно-штабно усавршавање завршио је 1996. године, а генералштабно усавршавање 2001. године.

Има звање инструктора летења и носилац је златног летачког знака.

У току каријере обављао је више летачких и командантских дужности у ВиПВО као и дужности помоћника за извиђачку авијацију у Команди РВиПВО, начелника одељења за аналитику у Војнообавештајној агенцији, заступника начелника ВОА крајем 2005. и почетком 2006.године и  начелника Управе за обавештајно-извиђачке послове у Генералштабу ВС.

У чин бригадног генерала унапређен је 09. Маја 2008. године.

У току каријере више пута је одликован.

Пензионисан је 2009.године. 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас