31102016_10.JPG

Редовна примопредаја дужности директора Војнообавештајне агенције

31. 10. 2016

У Војнообавештајној агенцији Министарства одбране Републике Србије, у присуству министра одбране Зорана Ђорђевића, извршена је редовна примопредаја дужности између досадашњег директора Војнообавештајне агенције (ВОА), бригадног генерала Славољуба Дабића и пуковника Зорана Стојковића, заменика директора ВОА.

Бригадни генерал Славољуб Дабић одлази у пензију након успуњења свих законских услова. У војсци је провео више од 40 година, успешно обављајући бројне дужности и одговорно извршавајући сложене задатке у времену бројних искушења, кроз које је војска пролазила испуњавајући своје обавезе према народу и држави.

На основу Указа председника Републике Србије Томислава Николића о престанку професионалне војне службе и Наређења министра одбране, бригадни генерал Дабић је у протеклих месец дана вршио предају дужности пуковнику Стојковићу, која је данас завршена.

Поводом одласка досадашњег директора ВОА у пензију, 27. октобра 2016. године у Великој ратној сали приређен је свечани испраћај коме су присуствовали чланови колегијума министра одбране, проширеног колегијума начелника Генералштаба ВС и припадници ВОА. Том приликом присутнима су се обратили начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, бригадни генерал Славољуб Дабић и пуковник Зоран Стојковић, који је директору ВОА уручио плакету Војнообавештајне агенције.

 

Примопредаја дужности директора ВОА

Примопредаја дужности директора ВОА
 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас