31102016_10.JPG

Редовна примопредаја дужности директора Војнообавештајне агенције

31. 10. 2016

У Војнообавештајној агенцији Министарства одбране Републике Србије, у присуству министра одбране Зорана Ђорђевића, извршена је редовна примопредаја дужности између досадашњег директора Војнообавештајне агенције (ВОА), бригадног генерала Славољуба Дабића и пуковника Зорана Стојковића, заменика директора ВОА.

Бригадни генерал Славољуб Дабић одлази у пензију након успуњења свих законских услова. У војсци је провео више од 40 година, успешно обављајући бројне дужности и одговорно извршавајући сложене задатке у времену бројних искушења, кроз које је војска пролазила испуњавајући своје обавезе према народу и држави.

На основу Указа председника Републике Србије Томислава Николића о престанку професионалне војне службе и Наређења министра одбране, бригадни генерал Дабић је у протеклих месец дана вршио предају дужности пуковнику Стојковићу, која је данас завршена.

Поводом одласка досадашњег директора ВОА у пензију, 27. октобра 2016. године у Великој ратној сали приређен је свечани испраћај коме су присуствовали чланови колегијума министра одбране, проширеног колегијума начелника Генералштаба ВС и припадници ВОА. Том приликом присутнима су се обратили начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, бригадни генерал Славољуб Дабић и пуковник Зоран Стојковић, који је директору ВОА уручио плакету Војнообавештајне агенције.

 

Примопредаја дужности директора ВОА

Примопредаја дужности директора ВОА
 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас