Slika 1.JPG

Бивши руководиоци у посети Војнообавештајној агенцији

30. 09. 2014

Бивши руководиоци војнообавештајне службе посетили су данас просторије Војнообавештајне агенције (ВОА) Министарства одбране Републике Србије како би се упознали са садашњим условима рада, могућностима и капацитетима Агенције.

 

Заступник директора Агенције бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство због ове посете и очекивање да ће то у будућности постати традиција. Он је оценио и да Војнообавештајна агенција не би била то што јесте да претходни руководиоци нису уложили труд и знање у развој и унапређење војнообавештајне делатности у Р. Србији.

 

Током посете, бившим руководиоцима најпре је представљена музејска поставка, у којој је приказан историјски развој војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас. Након тог обиласка, садашње руководство ВОА, на челу са бригадним генералом Дабићем, презентовало је гостима кључне елементе функционисања Агенције, односно место ВОА у безбедносно-обавештајном систему Р. Србије, законски оквир, надзор и контролу, надлежности, мисију, као и организацијску структуру Агенције.

 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 13.11.2018. | Бригадни генерал Стојковић на Конференцији SEEMIC

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић учествовао је 7. новембра у Тирани на 10. годишњој конференцији

  • 09.11.2018. | Обележен Дан примирја

    У Војнообавештајној агенцији данас је свечаним постројавањем припадника ВОА обележен 11. новембар - Дан примирја у Првом светском рату.

  • 24.10.2018. | Трибина o војнoj дипломатији

    На штанду Министарства одбране и Војске Србије на београдском Сајму књига у уторак, 23. октобра, одржана је трибина

Важнији линкови

Пратите нас