Slika 1.JPG

Бивши руководиоци у посети Војнообавештајној агенцији

30. 09. 2014

Бивши руководиоци војнообавештајне службе посетили су данас просторије Војнообавештајне агенције (ВОА) Министарства одбране Републике Србије како би се упознали са садашњим условима рада, могућностима и капацитетима Агенције.

 

Заступник директора Агенције бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство због ове посете и очекивање да ће то у будућности постати традиција. Он је оценио и да Војнообавештајна агенција не би била то што јесте да претходни руководиоци нису уложили труд и знање у развој и унапређење војнообавештајне делатности у Р. Србији.

 

Током посете, бившим руководиоцима најпре је представљена музејска поставка, у којој је приказан историјски развој војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас. Након тог обиласка, садашње руководство ВОА, на челу са бригадним генералом Дабићем, презентовало је гостима кључне елементе функционисања Агенције, односно место ВОА у безбедносно-обавештајном систему Р. Србије, законски оквир, надзор и контролу, надлежности, мисију, као и организацијску структуру Агенције.

 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас