Cera_Odlikovanje_2016.jpg

Одликовање за српског изасланика одбране у Немачкој

28. 07. 2016

Министарка одбране Немачке Урсула фон дер Лајен одликовала је изасланика одбране Републике Србије у тој земљи потпуковника Александра Церу Сребрним крстом части Бундесвера. Ово је први пут да Министарство одбране СР Немачке једном страном изасланику одбране додељује орден тог нивоа.

Потпуковнику Цери одликовање је у име министарке одбране 13. јула 2016. године уручио заменик начелника Сектора стратегија и операције Министарства одбране Немачке контра - адмирал Ханс Кристиан Лутер.

„Попут врсног амбасадора сопствене земље, који својим понашањем и радом служи као пример, потпуковник Цера је на посебан начин дао допринос продубљивању немачко - српског пријатељства. Његов изузетни ангажман знатно је допринео да Немачка лакше схвати какав приступ треба да заузме у свом војнополитичком односу према Србији“, нагласила је немачка министарска одбране у писму поводом одликовања.

Церемонији уручења одликовања у немачком Министарству одбране присуствовали су и начелник Војне обавештајне управе бригадни генерал Јирген Брец, амбасадор Р. Србије у Немачкој Душан Црногорчевић, као и новопостављени изасланик одбране Србије у Немачкој пуковник Дејан Цимбаљевић.

Потпуковник Цера је одликован на предлог посланика Савезног парламента који су чланови Одбора за одбрану. Био је на дужности изасланика одбране Србије у Немачкој од јула 2012. године.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас