28_06_2022-1.jpg

Састанак министра Стефановића са будућим изасланицима одбране

28. 06. 2022

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у Алжиру, Грчкој, Либану, Пољској и Турској и дужности помоћника изасланика у Немачкој и Русији.

Министар Стефановић упознао је нове изасланике са приоритетима политике одбране Републике Србије и тежишним задацима у оквиру билатералне војне сарадње са државама у које одлазе на дужност. Он је истакао да је наша земља чврсто опредељена да очувамо своју војну неутралност, али и да буде фактор очувања мира и стабилности како у нашем региону, тако и у свету, те да је отворена за сарадњу са свим међународним партнерима у складу са сопственим националним интересима.

Пожелевши им успех у будућем раду, министар Стефановић је изразио уверење да ће достојно представљати Министарство одбране и Војску Србије у овим изазовним временима и непоколебљиво штитити интересе Републике Србије.

Састанку са будућим изасланицима одбране присуствовали су и директор Војнообавештајне агенције генерал-мајор Зоран Стојковић и начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас