27_02_2020_naslovna.JPG

Посета полазника Високих студија безбедности и одбране

28. 02. 2020

Полазници девете генерације Високих студија безбедности и одбране (ВСБО) Школе националне одбране посетили су 27. фебруара Војнообавештајну агенцију.

Директор ВОА бригадни генерал Зоран Стојковић упознао је полазнике ВСБО са местом и улогом Агенције у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије, законским оквиром деловања, организацијском структуром, надлежностима, мисијом и задацима. Он је посебно истакао значај сарадње ВОА са Министарством унутрашњих послова, Безбедносно-информативном и Војнобезбедносном агенцијом будући да је заједнички задатак тих институција  очување безбедности грађана Србије.

Начелник ВСБО пуковник др Горан Жупац захвалио је бригадном генералу Стојковићу на сарадњи која постоји од самог оснивања тог највишег вида  усавршавања официра и државних службеника, као и на подршци коју изасланици одбране пружају приликом студијских програма ВСБО.

У склопу посете, полазницима ВСБО представљена је музејска поставка ВОА, која прати историјски развој обавештајне делатности од њених институционалних зачетака у српској војсци крајем 19. века до данас.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас