27022017_Konferencija.jpg

Конференција изасланика одбране

27. 02. 2017

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обратио се данас изасланицима одбране Републике Србије окупљеним на седмој Конференцији изасланика одбране и том приликом говорио о најзначајнијим активностима Војске Србије у 2016. години и плановима за наредни период.

Конференцијом изасланика одбране руководио је заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић, а присуствовао је и начелник Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Душко Жарковић.

Према речима генерала Диковића, циљ Конференције је да се, између осталог, анализира рад изасланика одбране Републике Србије, доделе смернице и задаци за период пред нама, а све у циљу јачања способности нашег система и јачања положаја Србије у међународним односима у свету данас.

- Велика је част када имате прилику да са врхунским официрима, пажљиво одабраним, школованим и припреманим за дужности које обављају разговарате о систему, развоју односа међународне војне сарадње – нагласио је начелник Генералштаба додајући да је и велико поштовање припадника наше војске према официрима који представљају Србију и њен систем одбране широм света.

Наша Војска данас, подсетио је генерал Диковић, институција је која ужива велико поверење грађана, а тај висок степен поверења стабилан је тренд већ неколико година.
- Сигурно да ми овде, а и многи пре нас, носимо једнаке заслуге за такав однос грађана. То се пажљиво гради деценијама, а веома лако изграђено може да се сруши. Тако је и у дипломатији, нарочито у савременој дипломатији која се битно разликује у односу на ону од пре педесет и више година. Такав степен поверења изискује велики број обавеза и још више напрезања свих припадника војске да се такво стање одржи - поручио је начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић.

Током данашњег излагања, генерал Диковић се, такође, осврнуо на стање у Војсци Србије са перспективама развоја, међународну војну сарадњу и мировне операције у којима учествују припадници Војске Србије.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас