27022017_Konferencija.jpg

Конференција изасланика одбране

27. 02. 2017

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обратио се данас изасланицима одбране Републике Србије окупљеним на седмој Конференцији изасланика одбране и том приликом говорио о најзначајнијим активностима Војске Србије у 2016. години и плановима за наредни период.

Конференцијом изасланика одбране руководио је заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић, а присуствовао је и начелник Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Душко Жарковић.

Према речима генерала Диковића, циљ Конференције је да се, између осталог, анализира рад изасланика одбране Републике Србије, доделе смернице и задаци за период пред нама, а све у циљу јачања способности нашег система и јачања положаја Србије у међународним односима у свету данас.

- Велика је част када имате прилику да са врхунским официрима, пажљиво одабраним, школованим и припреманим за дужности које обављају разговарате о систему, развоју односа међународне војне сарадње – нагласио је начелник Генералштаба додајући да је и велико поштовање припадника наше војске према официрима који представљају Србију и њен систем одбране широм света.

Наша Војска данас, подсетио је генерал Диковић, институција је која ужива велико поверење грађана, а тај висок степен поверења стабилан је тренд већ неколико година.
- Сигурно да ми овде, а и многи пре нас, носимо једнаке заслуге за такав однос грађана. То се пажљиво гради деценијама, а веома лако изграђено може да се сруши. Тако је и у дипломатији, нарочито у савременој дипломатији која се битно разликује у односу на ону од пре педесет и више година. Такав степен поверења изискује велики број обавеза и још више напрезања свих припадника војске да се такво стање одржи - поручио је начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић.

Током данашњег излагања, генерал Диковић се, такође, осврнуо на стање у Војсци Србије са перспективама развоја, међународну војну сарадњу и мировне операције у којима учествују припадници Војске Србије.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас