vest_humint1.jpg

Завршен Основни обавештајни курс тактичког нивоа

27. 10. 2015

Београд - Припадници Војске Србије Републике Србије успешно су завршили Основни обавештајни курс тактичког нивоа ХУМИНТ, који је организовао Центар за усавршавање кадрова обавештајне службе Војнообавештајне агенције (ВОА).

Курс је, у периоду од 24. августа до 23. новембра, похађало осам старешина из јединица ВС.

Уз честитке због остварених резултата, директор ВОА бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство због њиховог залагања и нагласио да они морају непрестано да се усавршавају у свом послу. Он је истакао значај реализације овог курса за јединице ВС, јер ће стечена сазнања пренети на припаднике јединица из којих долазе.

Завршетку курса присуствовао је и бригадни генерал Илија Тодоров, начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба ВС.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас