vest_humint1.jpg

Завршен Основни обавештајни курс тактичког нивоа

27. 10. 2015

Београд - Припадници Војске Србије Републике Србије успешно су завршили Основни обавештајни курс тактичког нивоа ХУМИНТ, који је организовао Центар за усавршавање кадрова обавештајне службе Војнообавештајне агенције (ВОА).

Курс је, у периоду од 24. августа до 23. новембра, похађало осам старешина из јединица ВС.

Уз честитке због остварених резултата, директор ВОА бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство због њиховог залагања и нагласио да они морају непрестано да се усавршавају у свом послу. Он је истакао значај реализације овог курса за јединице ВС, јер ће стечена сазнања пренети на припаднике јединица из којих долазе.

Завршетку курса присуствовао је и бригадни генерал Илија Тодоров, начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба ВС.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас