2772021_naslovna.jpg

Састанак министра Стефановића са делегацијом Стратегијске обавештајне агенције Оружаних снага Индонезије

27. 07. 2021

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са делегацијом Стратегијске обавештајне агенције Оружаних снага Републике Индонезије, коју је предводио директор генерал-потпуковник Јани Супријанто.

Министар Стефановић пожелео је добродошлицу делегацији и захвалио се на посети, подсећајући да две земље већ више деценија спајају не само сарадња, већ и пријатељски односи упркос удаљености.

Стефановић је истакао да је Србија захвална Индонезији на подршци и доследном ставу који је показала непризнавањем такозваног Косова.

Министар одбране навео је да се нада наставку војно-научне и војно-техничке сарадње, упутивши овом приликом позив за посету Самиту несврстаних у Београду, као и Сајму наоружања и војне опреме „Партнер“ почетком октобра у циљу заједничког развоја нових технологија.

Генерал Супријанто пренео је Стефановићу срдачне поздраве министра одбране Републике Индонезије и истакао његову жељу за унапређење војно-технолошке сарадње.

На крају сусрета,  директор Стратегијске обавештајне агенције Оружаних снага Индонезије, истакао је да се нада да ће министар Стефановић посетити Индонезију.

Генерал Супријанто захвалио се на срдачном пријему и директору Војнообавештајне агенције бригадном генералу Зорану Стојковићу, а данашњем састанку који је одржан у Малој ратној сали Старог Генералштаба присуствовао је и амбасадор Републике Индонезије Мохамед Чандра Видје Јуде.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас