8.jpg

Посета делегације Одбора за контролу служби безбедности Војнообавештајној агенцији

27. 06. 2013

Београд, 27.06.2013. – Представници Одбора за контролу служби безбедности Народне Скупштине Републике Србије посетили су данас управни део Војнообавештајне агенције (ВОА) Министарства одбране РС.

Делегацији Одбора, коју је предводила председница Јадранка Јоксимовић, најпре је представљена музејска поставка о историји војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.

Након упознавања са прошлошћу и традицијом Агенције, руководиоци ВОА, на челу са директором бригадним генералом Драганом Владисављевићем, изложили су делегацији кључне елементе фунционисања Агенције, односно место ВОА у безбедносно-обавештајном систему РС, законски оквир, надзор и контролу, надлежности, функције, мисију, као и организацијску сутруктуру Агенције.

Осим председнице Одбора Јадранке Јоксимовић у посети ВОА су били и чланови Одбора Ненад Поповић и Игор Бечић, заменици чланова Одбора Мирољуб Стојчић, Мирна Косановић и Јожеф Шандор, као и самостални саветник у Одбору Горица Дуркалић и секретар Одбора Катарина Терзић.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас