Odbor za kontrolu bezbednosti_26.05.2015.jpg

Oдбор за контролу служби безбедности у надзорној посети Дирекције Војнообавештајне агенције

27. 05. 2015

Одбор за контролу служби безбедности, у складу са Планом рада Одбора за 2015. годину, реализовао је надзорну посету Дирекције Војнообавештајне агенције, 26. маја 2015. године.

Делегацију Одбора предводио је народни посланик, председник Одбора Момир Стојановић. У раду делегације Одбора која је обавила надзорну посету учествовали су народни посланици чланови Одбора: Жељко Сушец, Драган Шормаз, Драган Шутановац и Горан Богдановић, као и заменици чланова Одбора Јелена Мијатовић и Синиша Максимовић.

У складу са овлашћењима прописаним Законом о основама уређења служби безбедности Републике Србије, Законом о Војнобезбедносној агенцији и Војнообавештајној агенцији, Пословником Народне скупштине и Одлуком Одбора којом се уређује начин на који Одбор за контролу служби безбедности обавља непосредни надзор над радом служби безбедности, делегација Одбора извршила је надзор над законитошћу рада Дирекције Војнообавештајне агенције у погледу поштовања законом прописаних послова и задатака.

Делегација Одбора установила је да Војнообавештајна агенција поступа у складу са делокругом рада и законом прописаним процедурама. Позитивно је оцењен рад припадника Војнообавештајне агенције и наглашена пуна подршка њиховом даљем ангажовању на реализацији тежишних задатака. Припадници Војнообавештајне агенције су током надзора активно учествовали и пружили исцрпна образложења и одговоре на питања која су постављали чланови делегације Одбора.

Посетом Дирекције Војнообавештајне агенције заокружен је циклус планираних надзорних посета дирекцијама служби безбедности, а у наредном периоду Одбор ће наставити активан надзор над радом служби безбедности у циљу повећања ефикасности рада служби безбедности, као и даљег координираног и усклађеног рада служби безбедности на плану остваривања националних интереса.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас