Konferencija_Pocetna.JPG

Отворена Конференција изасланика одбране

26. 03. 2018

Осма конференција изасланика одбране Републике Србије отворена је  данас у Министарству одбране.

Конференцију којој присуствују 22 војна изасланика Србије отворио је заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић, који је том приликом рекао да је војнодипломатска делатност један од стубова државне дипломатије и да ВОА, као носилац те функције у Министарству одбране, представља мост који спаја државне са војним интересима. Он је подсетио на чињеницу да је Конференција одлична прилика да се анализирају резултати изасланика одбране у 2017. години и да им се дају смернице за будући рад.
„У години када се обележава 140 година војнодипломатског представљања Србије, важно је да се још једном подсетимо колико је ваш посао значајан и колико доприноси, не само оснаживању војне сарадње и заштити безбедносних интереса Србије, већ и јачању угледа наше земље у међународној заједници“, нагласио је пуковник Стојковић током обраћања војним изасланицима.

У наредним данима, изасланицима одбране обратиће се челни људи Министарства одбране и Војске Србије, као и представници других државних органа.
Циљ Конференције је да се на свеобухватан начин изврши анализа рада изасланстава одбране Републике Србије у 2017. години и издају усмерења за њихов даљи рад.

Предвиђено је да се Главни пленарни састанак са изасланицима одбране одржи у среду, 28. марта.

Конференција ће трајати до 4. априла.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас