Konferencija_Pocetna.JPG

Отворена Конференција изасланика одбране

26. 03. 2018

Осма конференција изасланика одбране Републике Србије отворена је  данас у Министарству одбране.

Конференцију којој присуствују 22 војна изасланика Србије отворио је заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић, који је том приликом рекао да је војнодипломатска делатност један од стубова државне дипломатије и да ВОА, као носилац те функције у Министарству одбране, представља мост који спаја државне са војним интересима. Он је подсетио на чињеницу да је Конференција одлична прилика да се анализирају резултати изасланика одбране у 2017. години и да им се дају смернице за будући рад.
„У години када се обележава 140 година војнодипломатског представљања Србије, важно је да се још једном подсетимо колико је ваш посао значајан и колико доприноси, не само оснаживању војне сарадње и заштити безбедносних интереса Србије, већ и јачању угледа наше земље у међународној заједници“, нагласио је пуковник Стојковић током обраћања војним изасланицима.

У наредним данима, изасланицима одбране обратиће се челни људи Министарства одбране и Војске Србије, као и представници других државних органа.
Циљ Конференције је да се на свеобухватан начин изврши анализа рада изасланстава одбране Републике Србије у 2017. години и издају усмерења за њихов даљи рад.

Предвиђено је да се Главни пленарни састанак са изасланицима одбране одржи у среду, 28. марта.

Конференција ће трајати до 4. априла.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас