Шеста конференција изасланика одбране Републике Србије

Шеста конференција изасланика одбране Републике Србије

26. 03. 2013

Шеста годишња конференција изасланика одбране Републике Србије одржава се у Дому Гарде ''Топчидер'' у Београду од 25. марта до 29. марта ове године, како би се анализирао рад војнодипломатских представника и дефинисали приоритети за наредни период.
Након уводног обраћања директора ВОА бригадног генерала Драгана Владисављевића, учешће у излагању узели су саветник председника Републике Србије Марко Ђурић, државни секретар Министарства одбране Александар Николић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, државни секретар Министарства спољних послова Вера Маврић и помоћници министра одбране за политику одбране и материјалне ресурсе Мирослав Јовановић и Јасминка Тодоров. Они су упознали војнодипломатске представнике о активностима у оквиру својих надлежности, изнели планове за наредни период, али и очекивања од изасланика одбране у реализацији активности на међународном плану.
Генерал Владисављевић рекао је да је циљ Конференције анализа резултата рада изасланстава одбране и давање усмерења ради унапређења квалитета рада.
Државни секретар Николић оценио је да изасланства одбране дају значајан допринос у изградњи угледа Министарства и Војске Србије на међународном и унутрашњем плану. Он је нагласио да у заступању интереса Србије на међународном плану посебно место има ангажовање изасланика одбране у промоцији реформе система одбране, билатералне војне, а посебно војно-економске сарадње.
Начелник Генералштаба упознао је изасланике одбране са најзначајнијим активностима Војске Србије, и том приликом им је указао да својим активностима могу допринети ВС и Србији, као и да су они управо ''прва линија одбране''.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 13.11.2018. | Бригадни генерал Стојковић на Конференцији SEEMIC

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић учествовао је 7. новембра у Тирани на 10. годишњој конференцији

  • 09.11.2018. | Обележен Дан примирја

    У Војнообавештајној агенцији данас је свечаним постројавањем припадника ВОА обележен 11. новембар - Дан примирја у Првом светском рату.

  • 24.10.2018. | Трибина o војнoj дипломатији

    На штанду Министарства одбране и Војске Србије на београдском Сајму књига у уторак, 23. октобра, одржана је трибина

Важнији линкови

Пратите нас