Шеста конференција изасланика одбране Републике Србије

Шеста конференција изасланика одбране Републике Србије

26. 03. 2013

Шеста годишња конференција изасланика одбране Републике Србије одржава се у Дому Гарде ''Топчидер'' у Београду од 25. марта до 29. марта ове године, како би се анализирао рад војнодипломатских представника и дефинисали приоритети за наредни период.
Након уводног обраћања директора ВОА бригадног генерала Драгана Владисављевића, учешће у излагању узели су саветник председника Републике Србије Марко Ђурић, државни секретар Министарства одбране Александар Николић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, државни секретар Министарства спољних послова Вера Маврић и помоћници министра одбране за политику одбране и материјалне ресурсе Мирослав Јовановић и Јасминка Тодоров. Они су упознали војнодипломатске представнике о активностима у оквиру својих надлежности, изнели планове за наредни период, али и очекивања од изасланика одбране у реализацији активности на међународном плану.
Генерал Владисављевић рекао је да је циљ Конференције анализа резултата рада изасланстава одбране и давање усмерења ради унапређења квалитета рада.
Државни секретар Николић оценио је да изасланства одбране дају значајан допринос у изградњи угледа Министарства и Војске Србије на међународном и унутрашњем плану. Он је нагласио да у заступању интереса Србије на међународном плану посебно место има ангажовање изасланика одбране у промоцији реформе система одбране, билатералне војне, а посебно војно-економске сарадње.
Начелник Генералштаба упознао је изасланике одбране са најзначајнијим активностима Војске Србије, и том приликом им је указао да својим активностима могу допринети ВС и Србији, као и да су они управо ''прва линија одбране''.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас