GSU_U_Poseti_VOA.jpg

Полазници ГШУ у посети Војнообавешајног агенцији

26. 02. 2015

Београд (26.02.)

Полазници 58. класе Генералштабног усавршавања (ГШУ) у оквиру наставног програма посетили су данас Војнообавештајну агенцију (ВОА) Министарства одбране Републике Србије.

Директор ВОА бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство поводом посете полазника ГШУ, које из године у годину потврђује важност усавршавања официрског кадра.

Очекујем да се и у будућности настави са овом традицијом, као и да вам знање које будете овде стекли помогне у извршавању задатака који су пред вама. Као будући руководиоци у Војсци Републике Србије и Министарству одбране, потребно је да имате на уму да је функција ВОА у систему одбране комплексна и веома значајна“, нагласио је бригадни генерал Дабић.

Директор ВОА је полазницима 58. класе ГШУ представио кључне елементе функционисања Агенције, превасходно место и улогу  ВОА у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије. Такође, гостима је презентована и организацијска структура Агенције, као и њене надлежности, задаци и мисије.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас