GSU_U_Poseti_VOA.jpg

Полазници ГШУ у посети Војнообавешајног агенцији

26. 02. 2015

Београд (26.02.)

Полазници 58. класе Генералштабног усавршавања (ГШУ) у оквиру наставног програма посетили су данас Војнообавештајну агенцију (ВОА) Министарства одбране Републике Србије.

Директор ВОА бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство поводом посете полазника ГШУ, које из године у годину потврђује важност усавршавања официрског кадра.

Очекујем да се и у будућности настави са овом традицијом, као и да вам знање које будете овде стекли помогне у извршавању задатака који су пред вама. Као будући руководиоци у Војсци Републике Србије и Министарству одбране, потребно је да имате на уму да је функција ВОА у систему одбране комплексна и веома значајна“, нагласио је бригадни генерал Дабић.

Директор ВОА је полазницима 58. класе ГШУ представио кључне елементе функционисања Агенције, превасходно место и улогу  ВОА у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије. Такође, гостима је презентована и организацијска структура Агенције, као и њене надлежности, задаци и мисије.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 08.11.2019. | Учешће делегације ВОА на конференцији SEEMIC у Словенији

    Делегација Војнообавештајне агенције, на челу са пк Дејаном Пајићем, учествовала је у периоду од 5. до 7. новембра 2019. године на једанаестој Годишњој конференцији директора војнообавештајних служби

  • 01.11.2019. | Посета студената Факултета за међународну политику и безбедност

    Студенти Факултета за међународну политику и безбедност Универзитета “Унион” у Београду посетили су 31. октобра 2019. године у оквиру стручне праксе Војнообавештајну агенцију. Са студентима су били професори тог факултета проф. др Зоран Крсмановић и доцент др Слободан Анђелковић.

  • 25.10.2019. | Изазови савремене војне дипломатије

    На штанду Министарства одбране и Војске Србије на београдском Сајму књига 23. октобра 2019. године одржана је трибина о савременој војној дипломатији

Важнији линкови

Пратите нас