GSU_U_Poseti_VOA.jpg

Полазници ГШУ у посети Војнообавешајног агенцији

26. 02. 2015

Београд (26.02.)

Полазници 58. класе Генералштабног усавршавања (ГШУ) у оквиру наставног програма посетили су данас Војнообавештајну агенцију (ВОА) Министарства одбране Републике Србије.

Директор ВОА бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство поводом посете полазника ГШУ, које из године у годину потврђује важност усавршавања официрског кадра.

Очекујем да се и у будућности настави са овом традицијом, као и да вам знање које будете овде стекли помогне у извршавању задатака који су пред вама. Као будући руководиоци у Војсци Републике Србије и Министарству одбране, потребно је да имате на уму да је функција ВОА у систему одбране комплексна и веома значајна“, нагласио је бригадни генерал Дабић.

Директор ВОА је полазницима 58. класе ГШУ представио кључне елементе функционисања Агенције, превасходно место и улогу  ВОА у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије. Такође, гостима је презентована и организацијска структура Агенције, као и њене надлежности, задаци и мисије.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас