GSU_U_Poseti_VOA.jpg

Полазници ГШУ у посети Војнообавешајног агенцији

26. 02. 2015

Београд (26.02.)

Полазници 58. класе Генералштабног усавршавања (ГШУ) у оквиру наставног програма посетили су данас Војнообавештајну агенцију (ВОА) Министарства одбране Републике Србије.

Директор ВОА бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство поводом посете полазника ГШУ, које из године у годину потврђује важност усавршавања официрског кадра.

Очекујем да се и у будућности настави са овом традицијом, као и да вам знање које будете овде стекли помогне у извршавању задатака који су пред вама. Као будући руководиоци у Војсци Републике Србије и Министарству одбране, потребно је да имате на уму да је функција ВОА у систему одбране комплексна и веома значајна“, нагласио је бригадни генерал Дабић.

Директор ВОА је полазницима 58. класе ГШУ представио кључне елементе функционисања Агенције, превасходно место и улогу  ВОА у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије. Такође, гостима је презентована и организацијска структура Агенције, као и њене надлежности, задаци и мисије.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас