25062024MO_naslovna.jpg

Министар Гашић обишао Војнообавештајну агенцију и састао се са будућим изасланицима одбране

25. 06. 2024

Министар одбране Братислав Гашић обишао је данас Војнообавештајну агенцију и састао се са будућим изасланицима одбране.

Директор Војнообавештајне агенције генерал-мајор Зоран Стојковић, са сарадницима, представио је министру Гашићу могућности, капацитете и делокруг рада Агенције, као и актуелну глобалну и регионалну политичко-безбедносну ситуацију. Генерал Стојковић говорио је и о будућим плановима Војнообавештајне агенције.

Министар одбране нагласио је да је Војнообавештајна агенција одувек била стуб безбедносно-обавештајног система Републике Србије и да су њени припадници озбиљни професионалци који живе и раде за Србију, а њихов задатак захтева много одрицања. Он је поручио да ће Војнообавештајна агенција од државног и војног руководства увек имати подршку у реализацији свих активности.

Током данашњег обиласка, министар Гашић састао се са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика или помоћника изасланика одбране Србије у Босни и Херцеговини, Републици Бугарској, Руској Федерацији, Сједињеним Америчким Државама и Уједињеним Арапским Емиратима.

Том приликом, министар одбране дао им је усмерења за рад по ступању на дужност у земљама пријема и изразио уверење да ће штитити интересе Србије и достојно представљати своју земљу, која је чврсто опредељена да очува своју војну неутралност.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас