Dan_secanja_2016.jpg

Обележавање Дана сећања на настрадале у НАТО агресији

25. 03. 2016

Припадници Војнообавештајне агенције су данас обележили седамнаест година од НАТО агресије на Републику Србију. На почетку обраћања, бригадни генерал Славољуб Дабић, директор Војнообавештајне агенције, позвао је све припаднике агенције, да минутом ћутања одају почаст погинулим припадницима Војске, али и цивилним жртвама, посебно деци, током НАТО агресије.

Подсећајући на догађаје и околности које су се десиле 1999. године, бригадни генерал Славољуб Дабић, је истакао да смо били сведоци страдања са једне стране и отпора и јединства поносних и храбрих људи. Подсетио је припаднике агенције да се поново, као и претходних година, сећамо разарања градова, сећамо се око две и по хиљаде погинулих цивила, одбране слободе и независности наше отаџбине, када је животе положило преко хиљаду припадника Војске и полиције. Нагласио је да "чувамо успомену на наше погинуле и сећамо се како оних, који своје животе положише бранећи отаџбину, тако и свих невино страдалих током НАТО агресије пролећа 1999. године, јер су својом жртвом уградили себе у будућност своје отаџбине и у њен живот".

Поводом Дана сећања, бригадни генерал је доделио Војне спомен медаље припадницима Војнообавештајне агенције за учешће у борбеним дејствима на територији Савезне Републике Југославије и СФРЈ, истакавши да је посебно поносан на улогу и значај војнообавештајне службе о одбрани државних и националних интереса у почетку агресије и током самих дејстава чиме смо дали значајан допринос очувању оперативних способности Војске.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас