VOA logo

Завршена Радионица о отвореним изворима

24. 12. 2018

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података и аутоматизацији процеса прикупљања обавештајних података из отворених извора, која је од 17. до 21. децембра одржана у Центру за усавршавање кадрова обавештајне службе.

Честитајући полазницима успешан завршетак обуке, директор ВОА рекао је да је размена искуства и знања између служби и државних органа који се баве безбедношћу Републике Србије изузетно важна.

„Упознати сте са новинама у области употребе отворених извора сазнања и верујем да ће вам те информације бити од користи у будућем раду. Војнообавештајна агенција ће наставити да конкретним активностима доприноси сарадњи свих релевантних чинилаца који се баве прикупљањем и анализом обавештајних података у Републици Србији“, рекао је бригадни генерал Стојковић.

Радионицу о употреби података и аутоматизацији прикупљања обавештајних података из отворених извора у организацији Војнообавештајне агенције похађали су полазници из Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, Војнобезбедносне агенције и Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба Војске Србије.

Полазници радионице су током посете Војнообавештајној агенцији обишли историјску поставку посвећену развоју војнообавештајне службе у Србији.
 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас