VOA logo

Завршена Радионица о отвореним изворима

24. 12. 2018

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података и аутоматизацији процеса прикупљања обавештајних података из отворених извора, која је од 17. до 21. децембра одржана у Центру за усавршавање кадрова обавештајне службе.

Честитајући полазницима успешан завршетак обуке, директор ВОА рекао је да је размена искуства и знања између служби и државних органа који се баве безбедношћу Републике Србије изузетно важна.

„Упознати сте са новинама у области употребе отворених извора сазнања и верујем да ће вам те информације бити од користи у будућем раду. Војнообавештајна агенција ће наставити да конкретним активностима доприноси сарадњи свих релевантних чинилаца који се баве прикупљањем и анализом обавештајних података у Републици Србији“, рекао је бригадни генерал Стојковић.

Радионицу о употреби података и аутоматизацији прикупљања обавештајних података из отворених извора у организацији Војнообавештајне агенције похађали су полазници из Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, Војнобезбедносне агенције и Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба Војске Србије.

Полазници радионице су током посете Војнообавештајној агенцији обишли историјску поставку посвећену развоју војнообавештајне службе у Србији.
 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас