seemic2016.jpg

Делегација ВОА учествовала на конференцији SEEMIC у Молдавији

24. 10. 2016

Кишињев - Делегација Војнообавештајне агенције, на челу са замеником директора пуковником Зораном Стојковићем, учествовала је од 19. до 21. октобра на осмој годишњој конференцији директора војнообавештајних служби земаља Југоисточне Европе (South East Europe Military Intelligence Chiefs – SEEMIC), која је ове године одржана у Кишињеву.

Домаћин конференције било је Министарство одбране Молдавије, а скуп је организован под покровитељством Савета за регионалну сарадњу (Regional Cooperation Council – RCC). Тема овогодишње конференције била је "Миграциона криза, корени радикализације и екстремизам који воде ка тероризму у Југоисточној Европи".

У оквиру конференције дискутовано је и о софтверима за прикупљање података из отворених извора.

Домаћин наредне конференције SEEMIC биће Црна Гора.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас