VOA logo

Саопштење

21. 04. 2023

Ради истинитог обавештавања јавности и спречавања дезинформација, Министарство одбране саопштава да је документ са ознакама Војнообавештајне агенције који се појавио на друштвеним мрежама, а у коме се Предраг Колувија доводи у везу са ВОА – фалсификат.

Реч је о лажном документу чији садржај није веродостојан и на коме је кривотворен потпис директора ВОА бригадног генерала Зорана Стојковића, што је још 2019. године утврђено графолошким вештачењем судског вештака Министарства одбране и Националног центра за криминалистичку форензику Управе криминалистичке полиције. Злоупотребљен је печат Војнообавештајног центра ВОА од стране њеног бившег припадника.

Број решења под којим је документ заведен не постоји у регистрима ВОА, а сви наводи у њему су измишљени. Форма поменутог лажног документа у потпуности одудара од форме уобичајеног акта под степеном тајности „Строго поверљиво“. Указујемо на чињеницу да Предраг Колувија није, нити је био официр Војске Србије, није припадник Војнообавештајне агенције, нити је икада имао сараднички статус у ВОА.

Овим путем апелујемо на медије али и на целокупну јавност, да не подлежу дезинформацијама које се пласирају у циљу нарушавања угледа Војнообавештајне агенције и Министарства одбране.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас