23052017_naslovna.jpg

Студенти Факултета безбедности у посети Војнообавештајној агенцији

23. 05. 2017

Студенти Факултета безбедности Универзитета у Београду посетили су данас, у оквиру повезивања теорије и праксе из предмета „Безбедност и одбрана“, Војнообавештајну агенцију (ВОА) Министарства одбране Републике Србије.

На почетку посете студентима Факултета безбедности презентована је музејска поставка војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас, током које су упознати са богатом традицијом обавештајне делатности у Србији, при чему су исказали велико интересовање за исту. 

У обраћању студентима, заменик директора ВОА пуковник Стојковић Зоран упознао их је са местом Војнообавештајне агенције у систему одбране и безбедносно-обавештајном систему Републике Србије, као и њеним мисијама, функцијама и законским оквиром деловања Агенције.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас