Pоsеtа studеnаtа Fаkultеtа bеzbеdnоsti pocetna.JPG

Посета студената Факултета безбедности Универзитета у Београду и Факултета за међународну политику и безбедност Универзитета Унион - Никола Тесла у Београду Војнообавештајној агенцији

24. 04. 2023

Студенти Факултета безбедности Универзитета у Београду, са професором др Мирославом Младеновићем и студенти Факултета за међународну политику и безбедност Универзитета Унион - Никола Тесла у Београду, са професоркама Катарином Алексић и Невеном Јовановић су, у оквиру стручне праксе, посетили Војнообавештајну агенцију дана 18. и 19.4.2023. године.

Студенти су се, током боравка у Војнообавештајној агенцији, упознали са местом и улогом Војнообавештајне агенције у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије и њеним надлежностима, организацијом, функцијама, мисијама и задацима. Такође обишли су сталну изложбену поставку о историји Војнообавештајне службе у Србији и упознали су се са дугом и богатом традицијом обавештајне делатности, која датира од 1884. године.

Професор Младеновић и професорке Алексић и Јовановић су се  захвалили припадницима Војнообавештајне агенције на пријему, презентованим садржајима и до сада оствареној сарадњи. Истакли су да наставне посете Војнообавештајној агенцији представљају значајну активност са аспекта повезивања теорије и праксе и проширивања знања студената и изразили су наду да ће се дугогодишња успешна сарадња продубљивати и у будућности.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас