24_03_2017_Dan_secanja.jpg

Обележавање Дана сећања на настрадале у НАТО агресији

24. 03. 2017

Припадници Војнообавештајне агенције (ВОА) су данас обележили осамнаест година од НАТО агресије на Републику Србију. На почетку комеморативног обележавања Дана сећања на настрадале у НАТО агресији у пролеће 1999. године, минутом ћутања је одата почаст погинулим припадницима Војске и цивилним жртвама током напада на нашу отаџбину.

Евоцирајући успомене на наведени период пуковник Жељко Гајић подсетио је на почетак и сам ток интензивних дејстава НАТО снага која нису забележена у историји ратовања, али и на одлучност припадника Војске и народа у целини да се одупре нападачу. Истакао је да припадници ВОА неће заборавити то време страдања и бола, као ни преко хиљаду припадника Војске и Полиције, који су заветовали своје животе за слободу и независност отаџбине, али ни око две и по хиљаде погинулих цивила, а посебно деце.

Сећајући се тих догађаја неопходан је наставак чувања успомена на наведене жртве које су уградиле себе у будућност своје отаџбине и њен живот.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас