24_03_2017_Dan_secanja.jpg

Обележавање Дана сећања на настрадале у НАТО агресији

24. 03. 2017

Припадници Војнообавештајне агенције (ВОА) су данас обележили осамнаест година од НАТО агресије на Републику Србију. На почетку комеморативног обележавања Дана сећања на настрадале у НАТО агресији у пролеће 1999. године, минутом ћутања је одата почаст погинулим припадницима Војске и цивилним жртвама током напада на нашу отаџбину.

Евоцирајући успомене на наведени период пуковник Жељко Гајић подсетио је на почетак и сам ток интензивних дејстава НАТО снага која нису забележена у историји ратовања, али и на одлучност припадника Војске и народа у целини да се одупре нападачу. Истакао је да припадници ВОА неће заборавити то време страдања и бола, као ни преко хиљаду припадника Војске и Полиције, који су заветовали своје животе за слободу и независност отаџбине, али ни око две и по хиљаде погинулих цивила, а посебно деце.

Сећајући се тих догађаја неопходан је наставак чувања успомена на наведене жртве које су уградиле себе у будућност своје отаџбине и њен живот.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас