sastanak_sa_grcima_3_1508672026.jpg

Успешна сарадња војнообавештајних служби Србије и Грчке

22. 10. 2017

Министар одбране Александар Вулин примио је данас делегацију Сектора Е за здружене обавештајно-безбедносне послове Генералштаба Народне одбране Оружаних снага Грчке на челу са директором генерал-мајором Минасом Пападакисом. Састанку је присуствовао и заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник  Зоран Стојковић.

На састанку се разговарало о проблему миграција на балканској рути и опасностима које миграциони токови носе, борби против тероризма, као и о другим безбедносним претњама у региону Балкана, али и на глобалном плану. У том смислу договорен је наставак и унапређење досадашње успешне сарадње војнообавештајних служби Србије и Грчке.

Министар Вулин је посебно захвалио на ангажовању грчких Оружаних снага у мисијама КФОР на Косову и Метохији и Алтеа у Босни и Херцеговини који су допринели сигурнијем окружењу за српски народ на тим подручјима.  

 

Успешна сарадња војнообавештајних служби Србије и Грчке

Успешна сарадња војнообавештајних служби Србије и Грчке
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас