sastanak_sa_grcima_3_1508672026.jpg

Успешна сарадња војнообавештајних служби Србије и Грчке

22. 10. 2017

Министар одбране Александар Вулин примио је данас делегацију Сектора Е за здружене обавештајно-безбедносне послове Генералштаба Народне одбране Оружаних снага Грчке на челу са директором генерал-мајором Минасом Пападакисом. Састанку је присуствовао и заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник  Зоран Стојковић.

На састанку се разговарало о проблему миграција на балканској рути и опасностима које миграциони токови носе, борби против тероризма, као и о другим безбедносним претњама у региону Балкана, али и на глобалном плану. У том смислу договорен је наставак и унапређење досадашње успешне сарадње војнообавештајних служби Србије и Грчке.

Министар Вулин је посебно захвалио на ангажовању грчких Оружаних снага у мисијама КФОР на Косову и Метохији и Алтеа у Босни и Херцеговини који су допринели сигурнијем окружењу за српски народ на тим подручјима.  

 

Успешна сарадња војнообавештајних служби Србије и Грчке

Успешна сарадња војнообавештајних служби Србије и Грчке
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас