sastanak_sa_grcima_3_1508672026.jpg

Успешна сарадња војнообавештајних служби Србије и Грчке

22. 10. 2017

Министар одбране Александар Вулин примио је данас делегацију Сектора Е за здружене обавештајно-безбедносне послове Генералштаба Народне одбране Оружаних снага Грчке на челу са директором генерал-мајором Минасом Пападакисом. Састанку је присуствовао и заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник  Зоран Стојковић.

На састанку се разговарало о проблему миграција на балканској рути и опасностима које миграциони токови носе, борби против тероризма, као и о другим безбедносним претњама у региону Балкана, али и на глобалном плану. У том смислу договорен је наставак и унапређење досадашње успешне сарадње војнообавештајних служби Србије и Грчке.

Министар Вулин је посебно захвалио на ангажовању грчких Оружаних снага у мисијама КФОР на Косову и Метохији и Алтеа у Босни и Херцеговини који су допринели сигурнијем окружењу за српски народ на тим подручјима.  

 

Успешна сарадња војнообавештајних служби Србије и Грчке

Успешна сарадња војнообавештајних служби Србије и Грчке
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас