Promocija knjige slika 2.jpg

Монографија „Војнообавештајна служба у Србији“ представљена на сајму књига

23. 10. 2013

Једно од најзначајнијих дела, које је током ове године Медија центар „Одбрана“ представио читалачкој публици, монографија „Војнообавештајна служба у Србији“, представљена је данас посетиоцима сајма на штанду те издавачке куће.

Реч је о двојезичном издању које обилује историјским подацима,али и скицама из живота неких од најпознатијих и најуспешнијих српских обавештајаца. Монографија је богато илустрована фотографијама и документима из војних архива, од којих многи до сада нису били доступни јавности.

Љубитељима писане речи и гостима, монографију је представио пуковник Данко Штрбац, који је истакао да је монографија резултат рада и ентузијазма припадника агенције, која се темељно бави прошлошћу службе која је стара колико и сама војска. Многе од акција и припадника те службе, како су том приликом истакли, били су инспирација за многе телевизијске серије и филмове.

Међу посетиоцима данашње промоције био је директор ВОА бригадни генерал Драган Владисављевић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас