Promocija knjige slika 2.jpg

Монографија „Војнообавештајна служба у Србији“ представљена на сајму књига

23. 10. 2013

Једно од најзначајнијих дела, које је током ове године Медија центар „Одбрана“ представио читалачкој публици, монографија „Војнообавештајна служба у Србији“, представљена је данас посетиоцима сајма на штанду те издавачке куће.

Реч је о двојезичном издању које обилује историјским подацима,али и скицама из живота неких од најпознатијих и најуспешнијих српских обавештајаца. Монографија је богато илустрована фотографијама и документима из војних архива, од којих многи до сада нису били доступни јавности.

Љубитељима писане речи и гостима, монографију је представио пуковник Данко Штрбац, који је истакао да је монографија резултат рада и ентузијазма припадника агенције, која се темељно бави прошлошћу службе која је стара колико и сама војска. Многе од акција и припадника те службе, како су том приликом истакли, били су инспирација за многе телевизијске серије и филмове.

Међу посетиоцима данашње промоције био је директор ВОА бригадни генерал Драган Владисављевић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас