22_02_2017_GSU.jpg

Посета полазника Генералштабног усавршавања Војнообавештајној агенцији

22. 02. 2017

Полазници 60. класе Генералштабног усавршавања официра (ГШУ) реализовали су данас наставну посету Војнообавештајној агенцији (ВОА) Министарства одбране Републике Србије.

У обраћању заменика директора ВОА пуковника Стојковић Зорана истакнуто је да посета Вoјнообавештајној агенцији доприноси и уједно потврђује важност усавршавања официрског кадра.

Заменик директора ВОА упознао је полазнике 60. класе ГШУ са местом и улогом Агенције у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије и законским оквиром деловања, мисијама и задацима Војнообавештајне агенције, као и значајем активности које реализује за систем одбране. Такође, презентована је организацијска структура, надлежности и задаци појединих организацијских целина и кључни елементи функционисања Агенције.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас