22_02_2017_GSU.jpg

Посета полазника Генералштабног усавршавања Војнообавештајној агенцији

22. 02. 2017

Полазници 60. класе Генералштабног усавршавања официра (ГШУ) реализовали су данас наставну посету Војнообавештајној агенцији (ВОА) Министарства одбране Републике Србије.

У обраћању заменика директора ВОА пуковника Стојковић Зорана истакнуто је да посета Вoјнообавештајној агенцији доприноси и уједно потврђује важност усавршавања официрског кадра.

Заменик директора ВОА упознао је полазнике 60. класе ГШУ са местом и улогом Агенције у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије и законским оквиром деловања, мисијама и задацима Војнообавештајне агенције, као и значајем активности које реализује за систем одбране. Такође, презентована је организацијска структура, надлежности и задаци појединих организацијских целина и кључни елементи функционисања Агенције.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас