59KlasaGSU1.jpg

Наставна посета полазника ГШУ Војнообавештајној агенцији

23. 02. 2016

Београд, 23.фебруар – Полазници 59. класе Генералштабног усавршавања (ГШУ) у оквиру наставног програма посетили су данас Војнообавештајну агенцију (ВОА) Министарства одбране Републике Србије.

Директор ВОА бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство због ове посете, која из године у годину потврђује важност усавршавања официрског кадра.

„Очекујем да се и у будућности настави са овом традицијом, као и да вам знање које будете овде стекли помогне у реализација ваших будућих задатака. Као будући руководиоци у Војсци РС и Министарству одбране треба да знате место Војнообавештајне агенције у безбедносно-обавештајном систему Р. Србије, да имате на уму комплексност, осетљивост и значај активности које Агенција реализује за систем одбране“, нагласио је бригадни генерал Дабић.

Директор ВОА је полазницима 59. класе ГШУ представио кључне елементе функционисања Агенције, законске оквире деловања, организацијску структуру активности Војнообавештајне агенције. Такође, гостима су презентоване мисије, надлежности и задаци појединих организацијских целина Агенције.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас