2016_Dan_Vojske_1.jpg

Обележавање Дана Војске Србије у Војнообавештајној агенцији Београд 22.04.2016

22. 04. 2016

Војнообавештајна агенција је данас у Великој ратној сали зграде старог Генералштаба обележила Дан Војске Србије – 23. април.

Обраћајући се припадницима агенције, директор Војнообавештајне агенције, бригадни генерал Славољуб Дабић је истакао да је "обележавање 100 година од "Албанске голготе" из Првог светског рата прилика да се сетимо јунаштва и страдања народа и војске каква није виђена у нововековној историји".

Са развојем Војске, развијала и Војнообавештајна служба и та повезаност одржала се до данашњих дана. "Заједничка прошлост показатељ је да ће војска, као и Агенција, делити и будућност Србије. Од нас се очекује да у сваком тренутку будемо спремни да одговоримо свим безбедносним изазовима, ризицима и претњама. Зато сви морамо уложити и додатни напор да свој посао урадимо што професионалније, јер само тако можемо помоћи нашој војсци и држави у целини", рекао је бригадни генерал Дабић.

Овом приликом прочитана је информација о Дану Војске, наредба о унапређењима за двадесет лица у Војнообавештјаној агенцији, наредба о додели стимулативних мера и уручене су војне спомен медаље за учешће у борбеним дејствима у СФРЈ и СРЈ као и војне споменице поводом прославе јубилеја Дана Војске Србије.

Директор Војнообавештајне агенције је на крају истакао да су унапређења, одликовања и додељене стимулативне мере резултат година пожртвовања, марљивог рада, посвећености послу, Војсци и отаџбини али и професионалног и одговорног рада. "Сигуран сам да ће награђени, као и сви остали припадници Агенције, наставити да извршавају све постављене задатке у циљу одбране и заштите државних интереса. У години која је за нама, врло смо одговорно, предано и озбиљно радили", рекао је бригадни генерал Дабић.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас