Medalje_21_10_2015.jpg

Припадницима Војнообавештајне агенције додељене војне спомен-медаље

21. 10. 2015

Београд, 21. октобар – Директор Војнообавештајне агенције (ВОА) бригадни генерал Славољуб Дабић, по овлашћењу министра одбране, уручио је данас војне спомен-медаље припадницима Агенције који су учествовали у борбеним дејствима на територији бивше СФРЈ у периоду од 26. јуна 1991. до 19. маја 1992. године.

Уз честитке припадницима Агенције, бригадни генерал Дабић рекао је да нема веће части од одбране своје земље.

„Надамо се да у будућности неће бити ратова каквих је било деведесетих година, али ми као припадници Војнообавештајне агенције морамо увек бити спремни да одговоримо свим новим безбедносним изазовима и претњама“, нагласио је директор Агенције.

Уз сећање на погинуле саборце, који су своје животе дали за земљу, бригадни генерал Дабић је рекао да се морамо окренути ка будућности са циљем да се успешно реализују сви поверени задаци, одбране национални интереси и правовремено информише државно и војно руководство о могућим претњама из иностранства по безбедност Републике Србије.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас