Medalje_21_10_2015.jpg

Припадницима Војнообавештајне агенције додељене војне спомен-медаље

21. 10. 2015

Београд, 21. октобар – Директор Војнообавештајне агенције (ВОА) бригадни генерал Славољуб Дабић, по овлашћењу министра одбране, уручио је данас војне спомен-медаље припадницима Агенције који су учествовали у борбеним дејствима на територији бивше СФРЈ у периоду од 26. јуна 1991. до 19. маја 1992. године.

Уз честитке припадницима Агенције, бригадни генерал Дабић рекао је да нема веће части од одбране своје земље.

„Надамо се да у будућности неће бити ратова каквих је било деведесетих година, али ми као припадници Војнообавештајне агенције морамо увек бити спремни да одговоримо свим новим безбедносним изазовима и претњама“, нагласио је директор Агенције.

Уз сећање на погинуле саборце, који су своје животе дали за земљу, бригадни генерал Дабић је рекао да се морамо окренути ка будућности са циљем да се успешно реализују сви поверени задаци, одбране национални интереси и правовремено информише државно и војно руководство о могућим претњама из иностранства по безбедност Републике Србије.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас