Spоmеn_kоmplеksа_u_Теkеrišu_naslovna.JPG

Обилазак Спомен-комплекса у Текеришу

21. 09. 2018

Припадници Војнообавештајне агенције обишли су 20. септембра 2018. године Спомен комплекс у Текеришу, селу на југоисточним обронцима планине Цер, где се одиграла једна од најзначајнијих битака у Првом светском рату. 

Представница Музеја Церске битке у Текеришу Станица Милојевић упознала је припаднике ВОА са занимљивим детаљима о току једне од чувених битака Великог рата, која се одиграла у августу 1914. године. У спомен-костурници, која је откривена 28. јуна 1928. године, сахрањено је око 3.500 српских војника као и изгинули Чеси, припадници 28. прашког пука.

Припадници Агенције су потом обишли поставку Музеја Церске битке. Музеј се налази у некадашњој капели, у коју је после Другог светског рата Народни музеј из Шапца поставио изложбу о Церској операцији.

Обилазак Спомен-комплекса у Текеришу организован је поводом обележавања стогодишњице завршетка Првог светског рата, са циљем неговања традиције и развијања морала у МО и ВС.
Припадници ВОА посетили су и манастир Каона, који се налази у истоименом селу у околини Лознице.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас