Izaslanici_21_06_2023_pocetna.jpg

Састанак министра Вучевића са будућим изасланицима одбране

21. 06. 2023

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас у Дому Гарде у Београду са официрима Војнообавештајне агенције који ће у наредном периоду да преузму дужност изасланика или помоћника изасланика одбране Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама, Кини, Уједињеном Краљевству, Белорусији, Израелу, Египту, Мађарској, Азербејџану, Северној Македонији и Црној Гори.

Министар Вучевић је новим изасланицима поручио да достојно представљају своју земљу, штите њене интересе и буду посвећени развијању сарадње у области одбране и безбедности са државама пријема. Он их је упознао са приоритетима политике одбране и тежишним задацима у оквиру билатералне војне сарадње са сваком од држава пријема.

Министар одбране нагласио је да се Република Србија, као војно неутрална држава, ослања на сопствене снаге у одбрани земље, али и да је изградња поверења са међународним партнерима наше дугорочно опредељење.

Током данашњег састанка, министар Вучевић је новим изасланицима поручио да су изабрани у поступку пажљиве селекције и да од њих очекује квалитетне резултате, као и максималну подршку дипломатским напорима државног руководства у даљој изградњи и унапређењу међународног угледа Србије.

Пожелевши им успех у будућем раду, министар Вучевић изразио је уверење да ће достојно представљати Министарство одбране и Војску Србије и непоколебљиво штитити интересе Србије.

Данашњем састанку присуствовали су директор Војнообавештајне агенције генерал-мајор Зоран Стојковић, помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић, као и начелник Управе за одбрамбене технологије бригадни генерал Славко Ракић.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас