Urucenje diplomatskih pasosa Naslovna slika.jpg

Уручење дипломатских пасоша

20. 06. 2017

У Војнообавештајној агенцији (ВОА) су будућим изасланицима одбране и члановима њихових породица уручени дипломатски пасоши пред упућивање на дужности у изасланствима одбране Р. Србије у Великој Британији, Румунији и Р. Хрватској.

Заменик директора ВОА, пуковник Зоран Стојковић, пожелевши им успешно обављање наведених дужности, истакао је да тежиште рада изасланика одбране реализација задатака у оквиру војно-дипломатске функције у области одбране, односно представљање и заштита интереса Министарства одбране и Војске Србије у иностранству.

У контексту реализације задатака на новој дужности, пуковник Стојковић је указао да су компетенције изасланика одбране широке и да представљају интегрални и битан део дипломатске мисије Републике Србије у свету.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас