Urucenje diplomatskih pasosa Naslovna slika.jpg

Уручење дипломатских пасоша

20. 06. 2017

У Војнообавештајној агенцији (ВОА) су будућим изасланицима одбране и члановима њихових породица уручени дипломатски пасоши пред упућивање на дужности у изасланствима одбране Р. Србије у Великој Британији, Румунији и Р. Хрватској.

Заменик директора ВОА, пуковник Зоран Стојковић, пожелевши им успешно обављање наведених дужности, истакао је да тежиште рада изасланика одбране реализација задатака у оквиру војно-дипломатске функције у области одбране, односно представљање и заштита интереса Министарства одбране и Војске Србије у иностранству.

У контексту реализације задатака на новој дужности, пуковник Стојковић је указао да су компетенције изасланика одбране широке и да представљају интегрални и битан део дипломатске мисије Републике Србије у свету.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас