210302018 poseta VSBO slika pocetna.JPG

Посета полазника Високих студија безбедности и одбране

21. 03. 2018

Полазници седме генерације Високих студија безбедности и одбране (ВСБО) Школе националне одбране посетили су у среду, 21. марта, Војнообавештајну агенцију.

Заменик директора ВОА пуковник Зоран Стојковић упознао је полазнике ВСБО са местом и улогом Агенције у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије, законским оквиром деловања, организацијском структуром, надлежностима, мисијом и задацима. Он је гостима појаснио значај међународне сарадње обавештајних служби у динамичном стратешком окружењу и истакао важност све боље сарадње ВОА са Безбедносно-информативном и Војнобезбедносном агенцијом. Такође, пуковник Стојковић је поменуо важност праћења савремених трендова у обавештајној  делатности и континуираног образовања кадра.

“Војнообавештајна агенција не заостаје за сличним службама развијених земаља, јер највећу пажњу поклањамо управо усавршавању наших припадника. Због тога вам желим да на најбољи могући начин искористите могућности које вам се нуде током усавршавања на ВСБО, јер знање је највреднија инвестиција у будућност”, поручио је пуковник Стојковић.

Начелник ВСБО пуковник др Горан Жупац рекао је да је посета  Војнообавештајној агенцији већ традиција, будући да је од самог почетка она део програма највишег вида усавршавања официра и државних службеника, који се спремају за преузимање најодговорнијих дужности у систему националне безбедности.  Он је захвалио ВОА на подршци коју су изасланици одбране Републике Србије пружили током организације овогодишње  студијске посете полазника ВСБО Лондону и Бриселу и рекао да се нада да ће се успешна сарадња наставити и током предстојећих активности полазника у  Хрватској и Босни и Херцеговини.

Полазницима Високих студија безбедности и одбране представљена је и музејска поставка ВОА.

Вршилац дужности помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и полазница усавршавања на ВСБО Биљана Барошевић истакла је да је посета Агенцији била корисна и садржајна, те да су добијене информације прилагођене потребама слушалаца. Она је додала да је посебно интересантна историјска поставка Агенције, која сведочи не само о развоју војнообавештајне службе у Србији, већ и о бурним периодима кроз које је пролазила наша држава.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас