poseta_ministra21022014.jpg

Министар одбране Небојша Родић посетио ВОА

21. 02. 2014

Београд, 21. фебруар 2014. године – Министар одбране у техничкој влади Небојша Родић посетио је данас Војнообавештајну агенцију (ВОА). У оквиру прве званичне посете Агенцији министар се упознао са условима рада, као и са могућностима и капацитетима ВОА.

Министар Родић је изразио задовољство својом посетом Агенцији и нагласио je да ће увек пружити подршку припадницима Агенције у њиховом раду. Он је додао да је уверен да ће и у будућности ВОА наставити са квалитетном реализацијом задатака као и до сада, а у складу са дефинисаним мисијама.

- Државни врх зна које су вредности Војнообавештајне агенције – истакао је Родић. Он је нагласио да задовољан због чињенице да је запослен велики број младих људи у Агенцији, као и да треба улагати у образовање, које мора бити континуирано и агресивно.

Приликом обиласка Агенције министар Родић је упознат са кључним елементима функционисања ВОА, са њеним местом у безбедносно-обавештајном систему РС, са законским оквиром, надзором и контролом, надлежностима, функцијама, мисијом, организацијском структуром, као и активностима Војнообавештајне агенције.

Представници ВОА су министру Родићу презентовали и музејску поставку о историји војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас