poseta_ministra21022014.jpg

Министар одбране Небојша Родић посетио ВОА

21. 02. 2014

Београд, 21. фебруар 2014. године – Министар одбране у техничкој влади Небојша Родић посетио је данас Војнообавештајну агенцију (ВОА). У оквиру прве званичне посете Агенцији министар се упознао са условима рада, као и са могућностима и капацитетима ВОА.

Министар Родић је изразио задовољство својом посетом Агенцији и нагласио je да ће увек пружити подршку припадницима Агенције у њиховом раду. Он је додао да је уверен да ће и у будућности ВОА наставити са квалитетном реализацијом задатака као и до сада, а у складу са дефинисаним мисијама.

- Државни врх зна које су вредности Војнообавештајне агенције – истакао је Родић. Он је нагласио да задовољан због чињенице да је запослен велики број младих људи у Агенцији, као и да треба улагати у образовање, које мора бити континуирано и агресивно.

Приликом обиласка Агенције министар Родић је упознат са кључним елементима функционисања ВОА, са њеним местом у безбедносно-обавештајном систему РС, са законским оквиром, надзором и контролом, надлежностима, функцијама, мисијом, организацијском структуром, као и активностима Војнообавештајне агенције.

Представници ВОА су министру Родићу презентовали и музејску поставку о историји војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас