poseta_ministra21022014.jpg

Министар одбране Небојша Родић посетио ВОА

21. 02. 2014

Београд, 21. фебруар 2014. године – Министар одбране у техничкој влади Небојша Родић посетио је данас Војнообавештајну агенцију (ВОА). У оквиру прве званичне посете Агенцији министар се упознао са условима рада, као и са могућностима и капацитетима ВОА.

Министар Родић је изразио задовољство својом посетом Агенцији и нагласио je да ће увек пружити подршку припадницима Агенције у њиховом раду. Он је додао да је уверен да ће и у будућности ВОА наставити са квалитетном реализацијом задатака као и до сада, а у складу са дефинисаним мисијама.

- Државни врх зна које су вредности Војнообавештајне агенције – истакао је Родић. Он је нагласио да задовољан због чињенице да је запослен велики број младих људи у Агенцији, као и да треба улагати у образовање, које мора бити континуирано и агресивно.

Приликом обиласка Агенције министар Родић је упознат са кључним елементима функционисања ВОА, са њеним местом у безбедносно-обавештајном систему РС, са законским оквиром, надзором и контролом, надлежностима, функцијама, мисијом, организацијском структуром, као и активностима Војнообавештајне агенције.

Представници ВОА су министру Родићу презентовали и музејску поставку о историји војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас