20122022_Vest_Skupsinski_odbor_naslovna.jpg

Представници Одбора за контролу служби безбедности посетили Вoјнообавештајну агенцију

20. 12. 2022

Чланови и заменици чланова Одбора за контролу служби безбедности Народне скупштине Републике Србије посетили су данас Војнообавештајну агенцију у склопу редовних активности.

Представнике Одбора примио је директор Агенције генерал-мајор Зоран Стојковић са сарадницима. Он је упознао госте са приоритетима у раду ВОА и начином на који се прикупљају и анализирају информације намењене државном и војном руководству. Нагласио је да Агенција своје активности спроводи у складу са законима који регулишу рад безбедносних служби и да је улога Парламента у контроли и надзору ВОА изузетно значајна.

„Сваке године Агенција кроз редовне шестомесечне извештаје обавештава Скупштину о свом раду и увек смо отворени за сва посланичка питања“, рекао је директор Стојковић.

Он је посланицима потом представио најважније карактеристике политичко-безбедносне ситуације и невојних претњи у региону. Такође је говорио о начину на који се Агенција прилагодила променама у стратегијском окружењу које је донео сукоб у Украјини, али и могућим последицама тог конфликта по безбедност Р. Србије. Представници Одбора имали су прилику да постављају питања директору ВОА.

Делегацију Одбора предводио је председник тог скупштинског тела мр Игор Бечић, а чинили су je посланици Владимир Гајић, Славиша Булатовић, Александар Марковић, Јасмина Обрадовић, Дарко Јовановић и Угљеша Марковић. Из службе Народне скупштине састанку у ВОА присуствовале су секретар Одбора мр Катарина Терзић и млађи саветник у Одељењу за одбрану и национална питања Ивана Дрљача.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас