Slika 1.jpg

Председник Народне скупштине посетио ВОА

20. 09. 2013

Београд, 20. септембар 2013. година – Председник Народне скупштине Републике Србије Небојша Стефановић посетио је данас Војнообавештајну агенцију.

Представници ВОА су у оквиру данашње посете најпре упознали председника Народне скупштине са музејском поставком о историји војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.

Након упознавања са прошлошћу и традицијом Агенције, директор ВОА бригадни генерал Драган Владисављевић упознао је председника Народне скупштине, као и његове сараднике, са кључним елементима фунционисања Агенције, са местом ВОА у безбедносно-обавештајном систему РС, са законским оквиром, надзором и контролом, надлежностима, функцијама, мисијом, организацијском сутруктуром, као и активностима.

Након уводног излагања директора ВОА, начелници главних одељења детаљно су презентовали надлежности и активности, одељења на чијем се челу налазе.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас