13_08_2018_Otvoreno_izaslanstvo_Belorusiji_naslovna.jpg

Отворено Изасланство одбране Србије у Белорусији

17. 08. 2018

У амбасади Републике Србије у главном граду Белорусије, Минску, 12. августа свечано је отворено Изасланство одбране Србије. Отварању Изасланства присуствовали су министри одбране Србије и Белорусије, Александар Вулин и Андреј Равков.

Министар одбране Александар Вулиn рекао је том приликом да Србија и Белорусијa све боље сарађују захваљујући изузетном односу председника две земље, Александра Вучића и Александра Лукашенка, и да је војна сарадња на највишем нивоу до сада. 

- Белорусија је пријатељска земља и однос Белорусије у свим међународним форумима је такав да се Србија увек и безрезервно подржава, због чега смо јој захвални. Данашњи догађај је доказ да се наша сарадња развија у свим областима. Војно-војна сарадња је нешто чему придајемо велику пажњу и ово је, не само доказ наших садашњих односа, већ и порука за наше будуће односе. Ми имамо простора да развијамо нашу сарадњу, имамо простора да напредујемо, а на овај начин ћемо то омогућити, изјавио је министар Вулин.

Отварању Изасланства одбране Србије у Минску присуствовали су и помоћник министра одбране за политику одбране генерал-мајор Милан Мојсиловић и заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић.

Изасланика одбране Републике Србије пуковника Сашу Момчиловића је у склопу званичног представљања у земљи пријема 11. августа примио начелник Департмана за међународну војну сарадњу Министарства одбране Белорусије генерал-мајор Олег Воинов, који је посебно истакао професионалан и озбиљан приступ планирању активности билатералне војне сарадње две земље, будући да је степен реализације планова између 80 и 90 одсто.

За рад изасланстава одбране, надлежних за представљање и заштиту интереса Министарства одбране и Војске Србије у иностранству, задужена је Војнообавештајна агенција, као носилац дипломатске функције у области одбране.

 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас