13_08_2018_Otvoreno_izaslanstvo_Belorusiji_naslovna.jpg

Отворено Изасланство одбране Србије у Белорусији

17. 08. 2018

У амбасади Републике Србије у главном граду Белорусије, Минску, 12. августа свечано је отворено Изасланство одбране Србије. Отварању Изасланства присуствовали су министри одбране Србије и Белорусије, Александар Вулин и Андреј Равков.

Министар одбране Александар Вулиn рекао је том приликом да Србија и Белорусијa све боље сарађују захваљујући изузетном односу председника две земље, Александра Вучића и Александра Лукашенка, и да је војна сарадња на највишем нивоу до сада. 

- Белорусија је пријатељска земља и однос Белорусије у свим међународним форумима је такав да се Србија увек и безрезервно подржава, због чега смо јој захвални. Данашњи догађај је доказ да се наша сарадња развија у свим областима. Војно-војна сарадња је нешто чему придајемо велику пажњу и ово је, не само доказ наших садашњих односа, већ и порука за наше будуће односе. Ми имамо простора да развијамо нашу сарадњу, имамо простора да напредујемо, а на овај начин ћемо то омогућити, изјавио је министар Вулин.

Отварању Изасланства одбране Србије у Минску присуствовали су и помоћник министра одбране за политику одбране генерал-мајор Милан Мојсиловић и заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић.

Изасланика одбране Републике Србије пуковника Сашу Момчиловића је у склопу званичног представљања у земљи пријема 11. августа примио начелник Департмана за међународну војну сарадњу Министарства одбране Белорусије генерал-мајор Олег Воинов, који је посебно истакао професионалан и озбиљан приступ планирању активности билатералне војне сарадње две земље, будући да је степен реализације планова између 80 и 90 одсто.

За рад изасланстава одбране, надлежних за представљање и заштиту интереса Министарства одбране и Војске Србије у иностранству, задужена је Војнообавештајна агенција, као носилац дипломатске функције у области одбране.

 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас